Lisette in Suriname

Moeder Teresa, bedankt!!

Moeder Teresa, zo heette het vliegtuig waarmee we naar Paramaribo zijn gevolgen! De vlucht was goed verzorgd! Lekker eten en drinken, en de nieuwste films; Komt een vrouw bij de dokter, de hel van 63, de storm. Echt relaxed! De vrouw die naast ons zat was ook een schat.

En dan kom je aan op het vliegveld in Paramaribo, en stap je uit met een trapje.... Het gevoelis het best te omschrijven al; welkom inde vlindertuin in Emmen! Heel apart! En heel leuk!

De koffers ophalen enzovoorts ging heel erg voorspoedig. En Sharif onze huisbaas stond al op ons te wachten met een andere Nederlandse stagaire die er al twee weken is. Tijdens het rijden heeft Sharif ons van alles verteld over Suriname. We hebben een tussenstop gemaakt om soutosoep te eten! Het was erg lekker en erg welkom, een beetje zout! In de soep zit citroengras, touge, een heel gekookt ei, kip en je kunt er zelf nog rijst en twee sausjes aan toevoegen.. Je schijnt het in Nederland ook te kunnen eten.

Tijdens het eten verdween Sharif ineens en later was hij er weer, ECHT Surinaams zullen we maar zeggen!! Ondertussen kregen wij moeite met het tijdsverschil... Het was in Suriname nog maar zeven uur maar in Nederland toch echt al elf uur.

Daarom zijn we gisteravond ook maar om half 9 (surinaamse tijd) naar bed gegaan, en vanmorgen om half negen weer opgestaan. De nacht was, hoe zal ik het zeggen, warm en lawaaerig! Honden die blaffen en lustig op los, en vogeltjes die fluiten, een kat die echt bij ons naar binnen wilde miauwde als een gek... Maar mijn klamboe werkt en al met al heb ik heerlijk geslapen!

Vanmorgen hebben we Els de directrice van de Kennedyschool gebeld. En een afspraak gemaakt voor donderdag negen uur, morgen dus! Spannend!!

Vandaag zijn we met z'n drieen naar Paramaribo stad gelopen en hebben we geld gepind en evenrondgekeken! Het is hier heerlijk maar bewolkt weer, met af en toe een bui-tje die erg aangenaam zijn! JA pap, hier heb je geen lift nodig als het regent!

Verder moet je erg uitkijken in het verkeer, morgen gaan we op de FIETS naar de school! Dat betekent links fietsen en de mensen rijden hier als gekken! Dat wordt nog een hele onderneming. En toeteren betekend hier een begroeting, rot op, gek, hoi, lang niet gezien, dus echt van alles. En als lief naief meisje kijk ik elke keer om als er getoeterd wordt! ;-)

Oh ja en als laatste, standaard aanspreek vorm voor een vrouw, schat!

Niets is wat het lijkt, wat betreft de foto's van het huis!

lilke

hehe, succes met links rijden!
Hoe is het huisje dan wel???

Marieke

Hoi, fijn dat jullie goed zijn aangekomen daar!
En nu zo snel mogelijk alles ontdekken en verkennen,
leuk, leuk, leuk!
Succes morgen!!

Yvonne

Zo! Das nog best een stuk fietsen naar de Kennedyschool in de spits nog wel!! (wel gewoon rechts voorsorteren he, als je rechtsaf slaat, en dan niet vergeten weer aan de linkerkant te gaan fietsen) :-)

Als jullie naar de Kennedyschool gaan, zullen jullie Marleen en Iris ook wel tegenkomen! Dat zijn de huidige logopediestagiaires. Ik was er vorige periode met 3 andere meiden.

Heel veel succes daar. Ik zal jullie site in de gaten houden, omdat ik benieuwd ben hoe jullie de school en alles wat erbij hoort ervaren!

Groetjes Yvonne Theis

Tessa

Mooi dat jullie een fijne reis hebben gehad.
En het is altijd mooi wanneer de eerste indruk goed is.
Wens jullie veel plezier morgen en natuurlijk de rest van de tijd ook.
Ben benieuwd naar het volgende verhaal.

Groetjes Tessa

Michiel

Ha dat klinkt goed. En wij zitten hier maar in sneeuw en ijs... Maak je nog even een foto van jezelf in de zon?

Groetjes, Michiel

Floriz

He zus, leuk om te horen, een goed begin...
Moet je ook maar een toeter op je fiets zetten, kun je mooi meedoen!

Machteld

Eej meisje..

Mooi dat jullie veilig aan zijn gekomen met moeder
Theresa... heb natuurlijk de hele dag aan jullie gedacht! Klinkt wel allemaal heel spannend en nieuw, maar ben natuurlijk ook best jaloers! haha... ik wil ook zon :D En die regen die neem ik wel voor lief :D

Lees snel je nieuwe berichtje weer! Ben benieuwd hoe het is op je stageplek!

liefs

Doriene

Hey zusje,

fijn wat te lezen. Klinkt goed, spannend en warrum!! Een heel verschil! Ben benieuwd naar je ervaringen van vandaag, qua fietsen en op school...

liefs

karin

hey,
klinkt goed, maar doe wel kalm aan met je links fietsen en wat betreft het huisje hoe is die dan???
groeten karin

Jeanine

Yes, je eerste berichtje! Erg leuk om te lezen :) En, hoe was de film komt een vrouw bij de dokter? :P Wel erg prettig dat moeder theresa jullie zo goed heeft vervoerd! Heb wel vaak aan je gedacht dinsdag, toch wel een erg lange reis...pfff toen ik er een werkdag op had zitten was jij er nog niet!

Maar je geniet dus ook al lekker van het weer...was het hier maar lekker warm, met een zonnetje..maar nee hoor, helaas. Geniet jij er iig maar lekker van!

Succes alvast morgen!

Liefs

tante alien

Hoi Lisette,
Mooi dat je zo goed bent aangekomen en ook al direct
er op uit en aan het werk.
Hier zitten we nog lekker in de winterse prut en gaan ze op wintersport naar Oostenrijk.
Goed dat jullie daar fietsen en lopen, en gebarentaal doorgeven. groetjes van ons.