Een fietstocht en twee keer in twee dagen bij de dokter!
Zaterdag hebben we heerlijk niks gedaan. Of eigenlijk juist heel veel, thuis heel hard gewerkt voor school. We moesten ons PLA (persoonlijke leeragenda) inleveren bij onze stagementor, dus dat was even bikkelen. Als beloning voor de dag hard werken, 's avonds lekker met het hele huis gegeten op blauwgrond. Voor de zondag stond een fietstocht naar oud plantage peperpot gepland, samen met Yvet en haar moeder die zaterdag aan waren gekomen.
Eerst zijn Susan en ik zondagochtend naar de vogeltjesmarkt geweest. Dat vond ik niet echt heel erg boeiend, iedere keer moeten er twee vogeltjes tegen elkaar zingen en wie dat het vaakst doet wint. Ik hoop dat ik het goed begrepen heb!
Tegen negen uur zijn we met z'n drieën richting Zus&zo gegaan. Daar waren Yvet en haar moeder ook en hebben we voor hen twee fietsen gehuurd. De fietstocht kon beginnen, we konden kiezen of met de boot over of via DE brug. (typ in Google even brug en Paramaribo in en je weet wat ik bedoel) We kozen voor de brug, al weten we nog steeds niet of je daar wel officieel over mag fietsen. Ik kwam er niet tegen op omdat ik net mijn versnelling in de vijfde had gezet en die kon ik niet weer lager krijgen. Dus ben ik met fiets in de hand er tegen op gelopen. Alleen Yvet en Susan hebben het fietsend gehaald. Er af is natuurlijk veel leuker en dat gaat ook veeeeeel sneller!
Daarna zijn we richting Peperpot gegaan. Na wat vragen, om fietsen en terug fietsen(het boekje was niet helemaal duidelijk) kwamen we aan bij de plantage. Sinds 1997 wordt de plantage niet meer gebruikt en is het een soort natuurpark geworden. Aan het begin werd verteld dat we apen, toekans en jaguars konden zien. Het enige wat we hebben gezien zijn een aantal vlinders en wat vogels. Halverwege de plantage hebben we gezellig samen gepicknickt. Daarna zijn we richting uitgang gegaan en begon het al snel te regenen. Bij een supermarktje hebben we even geschuild en heb ik eindelijk baileys gekocht! De terugweg zijn we met de boot gegaan, fiets in de boot geladen en op naar de overkant! Terug op de waterkant viel Myrthe flauw en aangezien ze dat zaterdagavond ook al had gedaan ben ik met haar in een taxi naar de dokter gegaan. Er bleek niks aan de hand, op waarschijnlijk een vocht te kort na.
Daarna hebben we met z'n allen nog even wat gedronken bij ons thuis en hebben we een rondleiding gegeven door ons huis. Heeft Yvet Myrthe's hangmat geprobeerd. Fleur onze huisgenoot had de knoop losgemaakt zonder het te zeggen dus stapte Yvet niets vermoedend in en vervolgens lag ze op haar rug op de grond.
'S Avonds hebben Susan, Yvet, haar moeder en ik gezellig gegeten bij het Vat. We waren allemaal best moe dus tegen half negen waren we weer thuis en ging ik slapen.
'S Nachts werd ik wakker met enorme hoofdpijn en ik had het heel erg warm. Na een beroerde nacht toch maar even mijn temperatuur op gemeten. Ik had koorts en enorme hoofdpijn, en dat betekend; holtes ontstoken! Dus na een filmpje te hebben bekeken en een nieuwe poging tot slapen toch maar naar de dokter gegaan. Lijk er inmiddels wel kind aan huis! En wat die dokters hier wel niet allemaal voorschrijven aan medicatie voor zo'n ontsteking! Antibiotica, anti-histamine, prednison en een neusspray. Het was dat ik zei dat ik zelf wel ibuprofen had, want ook dat wilde hij me voorschrijven! Nu dus weer aan de antibiotica en ik kan je vertellen koorts hebben in zo'n warm land is geen pretje! Geen stage voor mij dus vandaag en ook geen internaat bekijken wat voor vandaag op het programma stond.
Lieve mensen jullie horen wel weer van me!
Liefs Lisette
heb je eindelijk baileys: mag je het niet drinken :( leef met je mee meid! ;)
liefs
he, wat vervelend nou! Hier zijn we ook allemaal (snot)verkouden, dus je bent niet de enige! Beterschap!
Wat balen voor je joh!! Beterschap!
Jeetje van balen zeg!!! Hoop dat je snel weer wat opknapt!!! BETERSCHAP!!!
Da's inderdaad een beste brug om tegenop te fietsen!
Sterkte met je holtes!